Tuesday, August 7, 2012

Karnıyarık Tarifi

08.6.12 | Yemek Tarifleri | Seyran













Kaynıyarık Tarifi,Kaynıyarık yemeği yapılışı
Malzemeler (4 kişilik)


6 adet patlıcan
250g orta yağlı kıyma
salça
3-4 diş sarımsak
Sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için)
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı


Patlıcanları yıkayıp tepeleri bıçakla kesiyoruz. Kestiğimiz her patlıcan için aynı işlemi uygulayarak sosis kızartacak gibi bıçakla bir aşağısından bir üst tarafından bıçakla bir dilim kesiyoruz. Bu aşama kızartırken bize çok yardımcı olacak. Patlıcanlarımızı kızartma yapına alıp kızartıyoruz. Kızaran patlıcanları bir borcama diziyoruz. www.günceliz.net Öte yandan kıymamızı az bir yağda tava içinde öldürüp pişiriyoruz ve üzerine tuzunu karabiberini ya da damak zevkinize göre baharatları karıştırıyoruz. Hazır olan iç sosunu, patlıcanların arasını açarak bir veya iki yemek kaşığı dolduruyoruz. Bütün patlıcanlar için aynı işlemi yapın ve üzerine sulandırdığınız salçayı gezdirin. Sarımsakları patlıcanların aralarına sıkıştırarak lezzet ve koku vermesini sağlıyoruz. Daha sonra 170 derecelik fırında salça suyunu biraz çekip kaynayınca servis yapabilirsiniz.


VN:F [1.9.13_1145]

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

VN:F [1.9.13_1145]

Karnıyarık Tarifi, 10.0 out of 10 based on 1 rating


Facebook İnternet Sayfamızı Beğenip Yorum Yapmayı İhmal Etmeyiniz.





Hier klicken



Hier klicken

No comments:

Post a Comment