Thursday, August 9, 2012

Meyhane Pilavı Tarifi













Meyhane Pilavı


MALZEMELER

Sogan 2 büyük boy 250 gram

Kiyma (iri çekilmis) 1 3/4 su bardagi 300 gram

Margarin 6 yemek kasigi 60 gram

Yesil biber 7 orta boy 100 gram

Salça 2 yemek kasigi 20 gram

Domates 4 orta boy 600 gram

Su 4 su bardagi 800 gram

Tuz 2 1/2 tatli kasigi 15 gram

Bulgur 2 su bardagi 300 gram

Kara biber 1 tatli kasigi 2 gram

Yenibabar 1/2 tatli kasigi 1 gram

 

YAPILIŞI

Soganlari soy, yika, ince ince dogra, kiyma ve yagla tencereye koy, kapagi

kapat, biraktigi kene degin, kisik ateste 15-20 dakika pisir. Biberleri yika,

sap ve çekirdeklerini ayir, 3 milimetre kalinlikta halka seklinde dogra,

kiymaya ekle, 2 dakika kadar orta ateste çevir, salçayi koy. Domatesleri

yika, kabuklarini soy, 1 santimetreküp irilikte dogra ve tencereye ekle,

domatesleri yumusayincaya degin, yaklasik 3-4 dakika daha pisir. Su ve

tuzu koy, kaynayinca bulguru ekle, önce orta sonra kisik ateste suyunu

çekene degin 15-20 dakika pisir, baharatlari ekle, 20 dakika

dinlendir.

No comments:

Post a Comment